Startsida | Kontakt
Bild: Livskvalitet med personlig assistans i Västerås genom Fram Assistans
      Startsidan / Om Fram Assistans / Vad vi står för
 

 

Vad vi står för
Våra värderingar
Vi anser att en assistansbyrå ska vara Personlig, Ärlig och Trygg, och har byggt Fram Assistans på de värderingarna.
En assistansbyrå ska vara Personlig. Den ska förstå alla de problem och frågeställningar som man ställs inför som handikappad eller förälder, och försöka hitta de bästa lösningarna.
  På Fram Assistans har vi har en personlig kontakt med varje kund och hjälper regelbundet till med diskussioner med kommun och försäkringskassa för att värna våra kunders intressen. Vi gör det där lilla extra för att våra kunder ska vara nöjda; hittills har ingen lämnat oss och det är vi stolta över.
En assistansbyrå ska vara Ärlig. Varje kund har fått tilldelad ett antal assistanstimmar av kommun eller försäkringskassa och ur denna pott ska löner till assistenter och assistansomkostnader betalas ut. Våra kunder har full insyn i hur dessa pengar används, och kan själva välja hur pengarna ska användas; högre lön till de personliga assistenterna, mer pengar till utbildning, eller mer till resor och nöjen.
 
Vi har en låg nivå på avgifterna, tio procent. Hos oss ”förfaller” inga omkostnadspengar, utan de används fullt ut till den assistansberättigades bästa.
En assistansbyrå ska vara Trygg. Vi är medlemmar i KFO och följer kollektivavtalet mellan KFO och SKAF. Varje personlig assistent har extratillägg till obligatorisk pensionsförsäkring, tillägg till sjukförsäkring och ett paket av andra försäkringar.
  Varje personlig assistent erbjuds gratis friskvård och kurser i data, lyftteknik, första hjälpen och även utbildning i Konduktiv Pedagogik (Petö Pedagogik).

Fram Assistans är en assistansbyrå som är Personlig, Ärlig och Trygg. Därför tycker vi att Fram Assistans är ett bra val för att hjälpa dig med din personliga assistans.

Läs mer om...
- Vad våra kunder säger om oss
- Allmänt om Personlig Assistans
- Hur du kan komma i kontakt med oss
 
 
 

 

     
 
Copyright Fram Assistans | Telefon 021-356921 | kontakt@framassistans.se
Fram Assistans har sitt kontor i Västerås och riktar sig till personer med funktionshinder, handikapp och utvecklingsstörningar såsom CP, afasi eller autism.
Vi arbetar med personlig assistans i Västerås och närområdet (Enköping, Köping, Eskilstuna och Sala). Vi hjälper ordna och administrera personlig assistans enligt Lagen om stöd och service (LSS) och Lagen om assistansersättning (LASS).
Hem
Personlig Assistans
Behöver personlig assistans
Har redan personlig assistans
Hur du blir kund
Ordlista personlig assistans
Kunder & Anhöriga
Vad våra kunder säger
Olika behov - olika villkor
Dina omkostnadspengar
Behöver personlig assistans
Har redan personlig assistans
Hur du blir kund
Vanliga frågor - kunder
Assistenter
Vanliga frågor från assistenter
Petö-träning
Mer om Petö-pedagogik
Om Fram Assistans
Vad vi står för
Kontaktinformation
Kontaktformulär
Bra länkar
Frågor och svar
Frågor från kunder
Frågor från assistenter