Startsida | Kontakt
Bild: Livskvalitet med personlig assistans i Västerås genom Fram Assistans
      Startsidan / Personliga Assistenter
 

 

Att jobba som Personlig Assistent

Fram Assistans är en seriös och stabil arbetsgivare där vi ser det som viktigt att både de som tar emot personlig assistans och du som personlig assistent ska trivas.

Att vara med och påverka

Fram Assistans är en liten organisation och vi vill att du som anställd ska vara med och bestämma hur ditt jobb ska se ut. Det är tillsammans med dig och kunden som vi kommer överens när och hur du ska jobba på ett sätt som du trivs med. Vi vill att du ska trivas på jobbet; vi tror att du liksom vi gör ett bättre jobb när du är på bra humör och har roligt.

Gillar du hockey eller att rida?

Flera av våra kunder har särskilda intressen. Det kan vara att rida, gå på hockeymatcher, cirkus, gå på konserter eller gå och bowla. Att vara Personlig Assistent handlar inte bara om att hjälpa en person med handikapp klara sig i vardagen utan också att göra roliga saker tillsammans. Därför spelar dina personliga intressen en roll för att kunden ska välja dig som personlig assistent.

Lön och förmåner

På Fram Assistans har de anställda lön enligt kollektivavtal mellan Svenska Kommunalarbetarnas förbund Kommunal och arbetsgivarorganisation KFO, där vi är medlemmar. Som personlig assistent får du dock samma rättighet till avtalsenlig löneförhöjning vare sig du är med i ett fackförbund eller inte.

Vi är måna om dig som anställd, och därför har alla som arbetar med personlig assistans hos oss både extra pensionsförsäkring, bidrag till friskvård, utbildningar och andra tilläggsförsäkringar.

Diagnos och språk

På Fram Assistans arbetar vi med handikappade med en rad olika funktionshinder, såsom cerebral pares (CP skador), afasi, autism, hjärnskador och andra typer av utvecklingsstörning och handikapp. Flera av våra kunder har även bakgrund i andra kulturer, och därför söker vi personer med olika kompetenser och kunskaper och kulturella bakgrunder att arbeta med oss.

 

Utbildningar

Vi vill att du som personlig assistent hos Fram Assistans ska känna dig trygg i det du gör på arbetsplatsen. Därför erbjuder vi varje år olika utbildningar för att höja din kompetens. Du har som assistent möjlighet att påverka vad utbildningen ska handla om; det kan handla om lyftteknik, datorkunskap, ergonomi, eller annat.

Arbeta där du bor

Fram Assistans är endast verksamt och erbjuder personlig assistans i Västerås med omnejd, såsom Enköping, Köping, Sala och Eskilstuna. Vi tror på lokal närvaro och tror att även du som assistent mår bättre av att arbeta i staden där du bor eller i närområdet.

Läs mer om...
- Vad våra kunder säger om oss
- Personlig Assistans i allmänhet
- Hur du kan komma i kontakt med oss
 
 
 

 

     
 
Copyright Fram Assistans | Telefon 021-356921 | kontakt@framassistans.se
Fram Assistans har sitt kontor i Västerås och riktar sig till personer med funktionshinder, handikapp och utvecklingsstörningar såsom CP, afasi eller autism.
Vi arbetar med personlig assistans i Västerås och närområdet (Enköping, Köping, Eskilstuna och Sala). Vi hjälper ordna och administrera personlig assistans enligt Lagen om stöd och service (LSS) och Lagen om assistansersättning (LASS).
Hem
Personlig Assistans
Behöver personlig assistans
Har redan personlig assistans
Hur du blir kund
Ordlista personlig assistans
Kunder & Anhöriga
Vad våra kunder säger
Olika behov - olika villkor
Dina omkostnadspengar
Behöver personlig assistans
Har redan personlig assistans
Hur du blir kund
Vanliga frågor - kunder
Assistenter
Vanliga frågor från assistenter
Petö-träning
Mer om Petö-pedagogik
Om Fram Assistans
Vad vi står för
Kontaktinformation
Kontaktformulär
Bra länkar
Frågor och svar
Frågor från kunder
Frågor från assistenter