Startsida | Kontakt
Bild: Livskvalitet med personlig assistans i Västerås genom Fram Assistans
      Startsidan / Kunder & Anhöriga / Vad våra kunder säger
 

 

Vad våra kunder säger

Vi som driver Fram Assistans gör vårt bästa för att göra livet bättre och lättare för våra kunder och deras familjer. Därför är vi mycket glada när våra kunder berättar för oss hur de uppskattar vår hjälp och hur deras liv blivit bättre.

Johan, 25 år, Cerebral Pares

Innan vi hittade Fram Assistans var det kommunen som var mina assistenters arbetsgivare. Där berättade ingen hur många timmar man hade kvar vid en viss tidpunkt, i stället blev vi ofta varnade att vi inte fick överskrida beviljat antal timmar. Resultatet var att jag i efterhand såg att jag utnyttjat långt mindre timmar än jag hade fått beviljat! Mina assistenter fick ingen friskvård inga pengar till omkostnader eller traktamente och inte heller någon utbildning.

När jag gick över till Fram Assistans, var det mycket som hände. Mina assistenter fick mycket bättre löner (13 kronor mer i timmen!). Fram Assistans hjälpte mig göra ett schema så att jag skulle utnyttja mina beviljade timmar fullt ut.
Jag åker gärna utomlands, och då får mina assistenter traktamente och sina resekostnader och hotellkostnader betalda och även annars får de reseersättning när de använder egen bil i tjänster. Mina assistenter får pengar till friskvård och de fick gå flera utbildningar .
Mamma till Katarina, 30 år, autism och epilepsi

Innan Fram Assistans var det kommunen som hade hand om min dotters assistenter. Kommunen menade att de inte ville att släktingar arbetar som personlig assistent till sitt eget barn. Jag fick alltså inte agera personlig assistent till min egen dotter vilket var mycket opraktiskt. Kommunen var heller inte kapabel att ta fram ett ordentligt arbetsschema så det rådde kaos. Ständigt fick vi byta assistenter som var helt främmande för min dotter vilket hon inte mådde bra av.

Fram Assistans tog fram ett rullande schema. Vi har nu en stabil grupp assistenter som bara jobbar med Katarina, det kommer inga främmande personer som skrämmer henne. Jag själv jobbar som personlig assistent och arbetsledare för gruppen och har kontroll över att min dotter mår bra.
Pappa till Patrik, 10 år, Cerebral Pares

Vi betraktar våra kontaktpersoner på Fram Assistans lite som våra vänner. Som förälder till ett handikappat barn är man utsatt och känner sig ensam. Vi uppskattar att vi träffas regelbundet och har möjlighet att prata om våra problem med människor som hat liknande öde och erfarenheter. Genom att de själva har en handikappad son har de ett helt annat engagemang när det gäller att hjälpa oss lösa problem och ha kontakter med myndigheter. De har även hjälpt oss med att ansöka om fler assistanstimmar vilket vi fick beviljat.

Läs mer om...
- Hur vi på Fram Assistans kan hjälpa dig till en bättre vardag

- Om Fram Assistans och vad vi står för

(Personerna ovan heter egentligen något annat.)

 
 
 

 

     
 
Copyright Fram Assistans | Telefon 021-356921 | kontakt@framassistans.se
Fram Assistans har sitt kontor i Västerås och riktar sig till personer med funktionshinder, handikapp och utvecklingsstörningar såsom CP, afasi eller autism.
Vi arbetar med personlig assistans i Västerås och närområdet (Enköping, Köping, Eskilstuna och Sala). Vi hjälper ordna och administrera personlig assistans enligt Lagen om stöd och service (LSS) och Lagen om assistansersättning (LASS).
Hem
Personlig Assistans
Behöver personlig assistans
Har redan personlig assistans
Hur du blir kund
Ordlista personlig assistans
Kunder & Anhöriga
Vad våra kunder säger
Olika behov - olika villkor
Dina omkostnadspengar
Behöver personlig assistans
Har redan personlig assistans
Hur du blir kund
Vanliga frågor - kunder
Assistenter
Vanliga frågor från assistenter
Petö-träning
Mer om Petö-pedagogik
Om Fram Assistans
Vad vi står för
Kontaktinformation
Kontaktformulär
Bra länkar
Frågor och svar
Frågor från kunder
Frågor från assistenter