Startsida | Kontakt
Bild: Livskvalitet med personlig assistans i Västerås genom Fram Assistans
      Startsidan / Kunder & Anhöriga / Behöver personlig assistans
 

 

Behöver du Personlig Assistans?
Vi han hjälpa dig söka, kostnadsfritt.

Många personer med funktionshinder har behov av hjälp med att leva ett liv som alla andra, och är i behov av personlig assistans. Tyvärr så är vägen inte alltid så lätt mellan att behöva och att få. På Fram Assistans har vi många års erfarenhet av att hjälpa folk med ansökningar, överklaganden eller andra kontakter med försäkringskassa och kommun.

Vem beviljar personlig assistans?
Försäkringskassan och kommunen avgör om en person är berättigad till personlig assistans och i vilken omfattning. Beroende på hur stort behov du har av att en personlig assistent hjälper dig får du beviljat ett antal timmar per vecka.
Hur ska du gå till väga för att få personlig assistans?

Du ska skicka in ansökan om personlig assistans till den försäkringskassa eller kommun där du är folkbokförd. Tyvärr så är reglerna inte alltid enkla och risken är att man inte får beviljad den hjälp man behöver. På Fram Assistans har vi hjälpt flera personer med deras ansökningar om personlig assistans, så om du behöver tips och råd kan du kontakta oss så ska vi se hur vi kan hjälpa dig (naturligtvis kostnadsfritt).

Att överklaga ett beslut om personlig assistans.

I vissa fall kan du ha behov av en personlig assistent men ändå få din ansökan om personlig assistans avslagen eller få färre timmar än du behöver. Tyvärr så är reglerna som omgärdar ansökan om personlig assistans ganska så krångliga. Här krävs det kunskap och erfarenhet för att ansökan korrekt ska visa vilket behov du har så att försäkringskassa eller kommun ska kunna göra en riktig bedömning. Behöver du hjälp med att överklaga ett beslut så kontakta oss så att vi kan se över din situation.

Läs mer om...

- Våra kunder och varför de valt att arbeta med oss

- Fram Assistans och vad vi står för
 
 
 

 

     
 
Copyright Fram Assistans | Telefon 021-356921 | kontakt@framassistans.se
Fram Assistans har sitt kontor i Västerås och riktar sig till personer med funktionshinder, handikapp och utvecklingsstörningar såsom CP, afasi eller autism.
Vi arbetar med personlig assistans i Västerås och närområdet (Enköping, Köping, Eskilstuna och Sala). Vi hjälper ordna och administrera personlig assistans enligt Lagen om stöd och service (LSS) och Lagen om assistansersättning (LASS).
Hem
Personlig Assistans
Behöver personlig assistans
Har redan personlig assistans
Hur du blir kund
Ordlista personlig assistans
Kunder & Anhöriga
Vad våra kunder säger
Olika behov - olika villkor
Dina omkostnadspengar
Behöver personlig assistans
Har redan personlig assistans
Hur du blir kund
Vanliga frågor - kunder
Assistenter
Vanliga frågor från assistenter
Petö-träning
Mer om Petö-pedagogik
Om Fram Assistans
Vad vi står för
Kontaktinformation
Kontaktformulär
Bra länkar
Frågor och svar
Frågor från kunder
Frågor från assistenter